Wednesday, 22 October 2014

AKU MASIH SETIA MENUNGGUMU



Aku Pencintamu

Aku masih disini kekasih
Telah lama ku simpan segalanya
Janji yang tak pernah kau tunaikan
Tapi aku masih setia menanti

Cinta ku masih lagi di sini
Masih berbunga menantikanmu
Walaupun harumnya hampir hilang
Tapi ku tetap pencinta yang setia

Dan aku masih menanti dirimu
Masih segar menanti segalanya
Kerna kita pernah sayang menyayang (EH!)
Ku harap cinta mu tak akan pudar

Dan aku masih menanti dirimu
Masih segar menanti segalanya
Jangan kau ucapkan selamat tinggal
Akan hancur hati ku kerna kamu

Aku masih di sini sayangku
Walaupun kau hilang kian lama
Telah cintaku jadi begini
Betapa aku pencinta yang setia

Dengarkan kasih
Laguku ini
Kerna diriku
Pencintamu

I wish i could get into your mind, so i can see if i'm inside

Sunday, 5 October 2014

RESEPI SOLOD LADA

Assalamualaikum wbt

Just for my reference only. ^_^ Tapi kalau nak cuba boleh.

Mempersembahkan!!!

SOLOD LADA

Bahan-bahan:

1. Cili hijau besar - Pemilihan cili ni sangat penting tau. Belah tengah-tengah buang biji tapi make sure tak putus okay?

Inti: 
2. Isi kelapa muda 
3. Ikan - actually ikan apa-apa pun tak pe tapi bersesuaian. Nanti den advice ikan ape paling okay yer
4. Bawang merah
5. Lada Hitam
6. Garam - secukup rasa
7. Gula - secukup rasa
8. Telur as a gam ^_^

Cara-caranya:

Ikan haruslah direbus dahulu then buang tulangnya. Lepas tu tumbuk semua bahan-bahan untuk bahagian inti tu. Kemudian sumbatkan ke dalam cili. Then rebus dengan menggunakan santan. Baru umph! ^_^. 


Jangan kamu minta seorang wanita mencintaimu.
Tetapi buatlah agar mereka mencintaimu.

Saturday, 4 October 2014

VOCABULARY TIMID

TIMID
(Adjective)

1. Lacking in courage or confidence

synonyms:
fearful, timorous, shy

antonyms:
daredevil, dauntless, bellicose, reckless, aggresive

Keikhlasan itu umpama seekor semut hitam di atas batu hitam di malam yang amat kelam.
Ianya wujud tapi amat sukar dilihat.

VOCABULARY METICULOUS

METICULOUS
(adjective)

1. Timid, fearful, overly cautious
2. Characterised by very precise, conscientious attention to details

synonyms:
careful, precise, painstaking, rigorous, scrupulous

antonyms:
sloppy, careless, slapdash


Kegagalan dalam kemuliaan lebih baik daripada kejayaan dalam kehinaan.
Memberi sedikit dengan ikhlas pula lebih mulia dari memberi dengan banyak tapi diiringi dengan riak.